.
Udostępnij
.
Aspartam został dopuszczony do sprzedaży w USA w lipcu/sierpniu 1983 roku a już rok później liczba nowotworów mózgu wzrosła o 10%, o 30% cukrzyce, chłoniak o 60%. Ponad 80% skarg skierowanych do Agencji do Spraw Żywności i Leków wiązało się z produktami zawierającymi aspartam. Niektórzy ludzie są bardziej odporni na aspartam i glutaminian sodu, ale z wiekiem aspartam ulega kumulacji i prowadzi do zaburzeń neurologicznych.
Aspartam jest neurotoksyną zaburzającą syntezę białek, przewodzenie impulsów w synapsach i strukturę DNA. Wywołuje różne, pozornie nie powiązane ze sobą objawy.Po wypiciu metanolu skutki widać od razu a aspartam działa inaczej. Gromadzi sie w organizmie powoli zaburzając system hormonalny i pracę mózgu.
.
.
1 komentarz:
Ciekawy materiał -daje do myslenia; kiedyś nie było takiego "parcia" na higieniczny tryb życia i zyjemy;teraz tylko "bakterie" tu i tam plus chemia w jedzeniu -a społeczeństwo coraz bardziej chorowite...
Prześlij komentarz